Jouluksi halusin itse tehdä itselle karkkeja.
Ja no, suklaahan on tottakai jouluiseen namiin
parempi kuin mikään muu :)
Suklaasta sitten syntyi tämän näköistä namia:
Ja kuten kuvastakin näkyy, namit sisältää alkoholia.
Eli näitä en menisi perheen pinimmille antamaan,
vaikka niissä vain vähän alkoholia onkin.
Mutta tässä aineet mitä näihin herkkuihin tarvitaan:
8cl Kermaa
130g Pandan maitosuklaata
130g Pandan valkosuklaata
1rkl Minttulikööriä
Nompparelleja
Nämä ovat muuten myös helppoa valmistaa..
kerma vain lämmäytetään niin että suklaan
saa sulamaan joukkoon ja lisätään likööri.
Sen jälkeen massan annetaan olla jääkaapissa
noin tunti. Kun massa on jäähtynyt, siitä voi
muotoilla teelusikoilla palloja ja pyöräyttää
pallon nompparelleissa. Itse laitoin namit
konvehtivuokiin.
Aikaisemmin muuten kokeilin
tehdä minttuviinasta namit ja siitä niistä tuli
hieman parempia kuin Fresh Mintillä.
Yhden satsin tein myös pelkällä valkosuklaalla
ilman minttua. Niihin laitoin konvehtivuoan
pohjalle muutaman mustikan ja valkosuklaamassan
niiden päälle... Niistäkin tuli oikein hyviä.
Näitä jos tekee niin ne kannattaa säilyttää viileässä,
pysyy parempina ;)
Kommentit